Information

DesktopOrdbog

Med DesktopOrdbogen har du let og hurtig adgang til søgning på ordbog.gyldendal.dk. Uden at du først skal åbne din browser.

Du slipper for at logge ind, fordi du kan få programmet til at gemme dit brugernavn og password fra gang til gang. Klik her for at downloade

Abonnement og gratis opslag
DesktopOrdbogen giver dig adgang til dit abonnement på ordbog.gyldendal.dk. Har du ikke abonnement, får du to gratis opslag hver dag. De kan bruges gennem DesktopOrdbogen. Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du dagligt et ekstra gratis opslag. Tilmeld dig på forsiden.

Automatisk opdatering
Vi forbedrer DesktopOrdbogen. Når vi har lavet ændringer i programmet, får du tilbud om at opdatere. Dit installerede program spørger dig, om du vil installere seneste version.

Seneste opdatering af programmet er fra slutningen af januar 2012, version 3.0. Forbedringerne i forhold til version 2.0 er:

  • Flere grammatiske oplysninger (eksempler, køn og bøjninger)
  • Opslag i begge sprogretninger (vælges i indstillinger)
  • Ingen afklaringsside. Du får vist alle resultater med det samme
  • Adgang for abonnenter til dansk, svensk, norsk, italiensk, titler fra Oxford samt alle vores specialtitler
  • Browserbaseret
  • Funktionel på Windows 7 (32+64 Bit)

Indhold
Du vinder tid ved at bruge DesktopOrdbogen. Du behøver ikke åbne en browser for at slå et ord op. Programmet fylder næsten ikke noget på skærmen, så du har hele tiden let adgang til søgning.

Når du søger gennem DesktopOrdbogen, vises oversættelser af dit søgeord samt evt. sammenhænge, hvor oversættelsen kan bruges. Men du skal søge på ordbog.gyldendal.dk gennem din browser for at se alt det, de røde ordbøger indeholder: ordforbindelser, ord, der starter med dit søgeord, ord, der ender på dit søgeord, og synonymer. Kun gennem browseren får du fuldt udfoldede ordbogsopslag.

Windows
Programmet er udviklet til Windows. Det fungerer under Windows XP, Vista og 7. Programmet virker ikke på en Mac. Her har du adgang til ordbog.gyldendal.dk gennem din browser. Du kan kun bruge DesktopOrdbogen, når du har adgang til nettet.

Programmet
DesktopOrdbogen er et lille program, som du skal installere på din computer. Klik på download, og vælg at køre programmet. Herefter bliver du guidet gennem en række valg. DesktopOrdbogen er gratis at installere og bruge. Vær opmærksom på, at

  • Du skal have administratorrettigheder på din pc for at kunne installere DesktopOrdbogen
  • Et højt sikkerhedsniveau på din pc kan blokere for installation. Skift niveau, installér og skift dit sikkerhedsniveau tilbage igen 
  • Din pc skal have .NET Framework version 3.5, for at din DesktopOrdbog kan virke

Firma-løsninger
Sikkerhedspolitikken i en del firmaer tillader ikke, at medarbejdere opdaterer software på deres pc'er. Her tilbyder vi en version af DesktopOrdbogen, der ikke automatisk bliver opdateret. Hvis det har din interesse, kan du henvende dig til Gyldendal på ordbog@gyldendal.dk eller telefon 33 75 56 00.  Kontakt Gyldendal.

Veje til opslag
Gyldendal stiller flere muligheder for adgang til abonnementer op. Læs om: